П’ятниця, 29 Березня, 2024

Юні таланти Полтави на прийомі Президента України

У Києві, в Маріїнському палаці, – резиденції, в якій проводяться державні прийоми вищого рівня, в День Святого Миколая (19.12.18) відбувся президентський прийом за участю Петра Порошенка та першої леді України Марини Порошенко, повідомляє «YES Полтава».

На прийом були запрошені талановиті школярі України, які представили президентському подружжю свої наукові розробки. Вони розповідали президенту і його дружині про свою наукову діяльність, демонстрували стенди з графіками і формулами, які для простого громадянина – щось з області фантастики.

Талановиті діти показали свої ноу-хау в галузі медицини, сільського господарства, будівництва, освіти та інших сфер людського життя. Крім теоретичних напрацювань були представлені і діючі зразки, наприклад прилади, що полегшують життя людям з обмеженими можливостями.

Після ознайомлення з експозицією виступив Петро Порошенко і зазначив, що в Маріїнському палаці зібралася талановита молодь з усіх областей України, яка є інтелектуальним багатством України і майбутнім її науки. І додав, що потенціал «малої» науки надзвичайно високий, і вже може конкурувати на рівних з представниками великої науки.

Юні учасники зустрічі отримали від українського президента подарунки – грошові премії для підтримки наукової діяльності та іменні позолочені монети.

У числі юних талантів були і представники Полтави – Олексій Ткаченко – учень Полтавської гімназії №31 та Ольга Дуденко – учениця Полтавської гімназії №17. Ці учні – члени Малої академії наук і багаторазові переможці всеукраїнських та міжнародних олімпіад і конкурсів.

 

Довідка:

Олексій Ткаченко учасник талант-шоу «Голос країни діти» на телеканалі «1 + 1», а пізніше його ведучий.

• Ольга Дуденко лауреат літературної премії імені М.В.Гоголя 2018 р.

.,.,.,.